Two Brothers (Hotel Noordzee) bestaat 125 jaar en krijgt er een zusje bij

4 februari 2024

Noordwijk – Het één na oudste hotel op de boulevard is 125 jaar oud. Dit wordt gevierd met een tentoonstelling waarbij de bezoeker een reis door de tijd maakt vanaf 1899 tot 2024. De expositie bestaat uit een collectie van foto’s, onderdelen van de geschiedenis van het hotel en zelfs video’s uit de jaren dertig.

Het hotel is gebouwd door Van Beelen, een reder uit Katwijk. De tentoonstelling laat ook zien dat Gustav Mahler en Sigmund Freud destijds gasten zijn geweest van het hotel. Het hotel heeft in de loop der tijd vele namen en eigenaren gekend. Van Pension Noordwijk, Hotel Noordzee, de Golden Tulip tot het huidige Two Brothers. Deze naam komt van Jan en Evelien Roggeveen-van Duijn die twee zonen met autisme hebben.

Het stel ervaarde dat het leven met autisme uitdagingen met zich meebrengt . Zo bedachten ze om die kennis en ervaring te integreren in het hotelwezen. De familie creëert met hun bedrijf leer-, stage- en werkplekken voor jongeren die net als hun zoons anders begaafd zijn, maar over een normale intelligentie beschikken. Ze werken op allerlei afdelingen in het hotel: in de keuken, in de bediening, achter de receptie, binnen de administratie, bij de technische dienst en de schoonmaakdienst.

Er zijn plannen voor een tweede hotel met 35 kamers , maar daar kunnen de eigenaren nog niet veel over zeggen.

Bron: http://www.bollenstreekomroep.nl – de Bollenstreek Omroep