Oud nieuws – koers geannuleerd

1  juli 2021

NIET 2020 MAAR 2021 ZAL IN HET TEKEN STAAN VAN 25 JAAR LADIES CLASSIC NOORDWIJK!

Het jaar 2020 zou in het teken staan van onze jubileum editie van 25 jaar Ladies Classic Noordwijk.

Wij als organisatie en zeker onze sportvrienden hebben moeten vernemen dat er in verband met de coronapandemie geen sportevenementen konden en mogen worden georganiseerd. Dit betekende voor onze organisatie dat de werkzaamheden die we in de voorbereiding hadden uitgevoerd, voorlopig in de koelkast opgeborgen konden worden.

Maar gelukkig ziet er het op dit moment naar uit dat we op 11 september de 25 editie van de Luba Ladies Classic Noordwijk toch kunnen organiseren. Het organisatiecomité heeft na het horen dat er weer sportevenementen georganiseerd kunnen worden de werkzaamheden, in samenwerking met onze hoofdsponsor Luba Uitzendbureau en de gemeente Noordwijk,  vol enthousiasme hebben opgepakt. Wij verwachten dat we weer een mooi groot peloton aan het vertrek hebben waaronder hopelijk veel aansprekende namen.

Middels deze nieuwe digitale brochure hopen wij onze vaste en zeker ook potentiele nieuwe sponsoren enthousiast te maken. Zonder sponsoring zijn wij niet instaat om een grote wielerwedstrijd als de Luba Ladies Classic Noordwijk te organiseren. Om de wedstrijd voor het rensters en publiek nog aantrekkelijker te maken is de route van de omloop aangepast. Het traject zal iets ingekort worden en zal de rij richting ten opzichte van voorgaande jaren in tegengestelde richting worden gereden. Dat houdt in dat de rensters voordat ze richting de finish rijden eerst de lastige klimmetjes in de zuid-duinen moeten trotseren. Dit moet de nodige spektakel gaan opleveren.

Graag wil ik als koersdirecteur, namens het gehele organisatiecomité, onze vaste en nieuwe sponsoren alvast hartelijk bedanken voor hun bijdrage want zonder sponsoring geen wedstrijd. Ook grote dank aan de gemeente Noordwijk, Politie Hollands Midden en Haaglanden, EHBO vereniging Noordwijk en alle vrijwilligers die weer vor ons klaar gaan staan.

Graag tot 11 september, wij rekenen er op dat we u allen kunnen laten genieten van een mooie en spannende jubileum editie van de Luba Ladies Classic Noordwijk.

Namens de organisatie,
    

Piet de Ridder

Koersdirecteur

2020 in het teken van 25 jaar Luba Ladies Classic Noordwijk

Zoals eerder aangegeven bestaan we 25 jaar in 2020. Als koersdirecteur samen met alle commissieleden, willen we dit jubileumjaar niet zomaar voorbij laten gaan. Middels deze nieuwe brochure willen wij u dan ook enthousiast maken. Samen met u willen wij er een mooie en speciale wielerdag van maken door verschillende activiteiten te organiseren. Ook zullen we voor onze sponsoren een groot digitaal scherm plaatsen, waar uitingen van onze sponsoren aan het aanwezige publiek getoond worden. Om de wedstrijd voor de renners en het publiek nog aantrekkelijker te maken wordt de route van de omloop aangepast. Het traject wordt ingekort en zal ten opzichte van voorgaande edities in tegengestelde richting worden gereden. Dit betekent dat de renners vaker de start/ finish passeren en in de Zuid meer de klimmetjes gaan verwerken. De nieuwe omloop zal meer spektakel opleveren omdat wij verwachten dat de nieuwe route zwaarder is voor de renners waardoor de sterkste zullen strijden om de overwinning. Om deze 25e editie met extra festiviteiten meer glans te geven, is meer budget nodig ten opzichte van voorgaande jaren. Als organisatie gaan we met onze sponsoren in overleg om deze editie extra te ondersteunen.

Wij hopen dat we ook voor dit jubileum jaar weer op uw steun kunnen rekenen.

Met de sportieve groet,

Piet de Ridder

Australische Cloe Hosking wint de 24e Luba Ladies Classic 2019

Noordwijk vrijdag 27-6-2019
Luba Ladies Classic Noordwijk 2019 is alweer geschiedenis.

Graag wil ik even terugkijken naar de voorbereiding die we met onze leden hebben gedaan op de LLCN. Maanden aan  voorbereiding zijn nodig geweest, om een evenement in deze grote uit te kunnen voeren. We ontwikkelen ons ieder jaar door naar een hoger niveau te gaan en willen een nog mooiere en betere uitstraling. Dit alles om het voor onze huidige jaar ook voor de potentiële nieuwe sponsoren aantrekkelijk te maken en aan ons te binden. Fijn om als organisatie complimenten te ontvangen van sponsoren en publiek. Een sponsor die al jarenlang de nodige materialen sponsort maar eigenlijk nog nooit op de dag van de wedstrijd aanwezig was maar op zaterdag 22 juni wel, heeft mij op zondag ochtend gebeld en de complimenten gegeven voor het organiseren van zo’n mooi groots evenement. Met deze complimenten kunnen we gemotiveerd vooruit gaan kijken naar onze jubileum editie, de 25e Luba Ladies Classic Noordwijk.

De Luba Ladies Classic Noordwijk 2019 zit er weer op.

We kunnen terugkijken naar een mooie wedstrijd onder prachtige weersomstandigheden.

Het was voor de rensters erg moeilijk om weg rijden uit het grote peloton. Er stond een stevige wind, En toch werden er tegenwind snelheden bereikt van boven de 50 km per uur. Bij iedere doorkomst kon er gesprint worden voor het AGU sprint klassement en er was een mooie voucher van Vesper Boutique Hotel beschikbaar gesteld voor de strijdlustigste renster.

Helaas hebben we een tweetal valpartijen gehad, waar renster Judith Bloem voor
controle is afgevoerd naar het ziekenhuis. Judith heeft de pechprijs
ontvangen die na de wedstrijd beschikbaar werd gesteld door Cees
Bestebreur van de Dero Groep.

De wedstrijd is even geneutraliseerd geweest,  omdat er door de valpartij even geen ronde arts en geen
ambulance beschikbaar waren. Ruim voor het ingaan van de laatste ronde kon de wedstrijd weer vrijgegeven worden. In de laatste ronde werd het
tempo flink omhoog geschroefd waardoor ontsnappend niet mogelijk was.
Met een gesloten peloton gingen de rensters naar de bel voor hun laatste
ronde. De spanning op de finish straat ging omhoog bij de vele
toeschouwers die op de Koningin Wilhelmina Boulevard aan de hekken
stonden. Nadat de geluidswagen en de eerste politie motoren over de
streep gingen was het even wachten op het aanstormende peloton van
ruim nog honderd overgebleven rensters. Uiteindelijk wist Chloe Hosking
haar wiel als eerste over de streep te drukken.

Graag wil ik alle
sponsoren, Golden Tulip Beach Hotel, EHBO, verkeersrekelaars,ATC,
chauffeurs, politie, gemeente Noordwijk en het organisatieteam hartelijk
danken voor de bijzondere prettige samenwerking, zonder deze mensen is
het niet mogelijk om een LLCN te organiseren.

Uitslag.

  1. Cloe Hosking
  2. Maria Apol van ’t geloof
  3. Minke Bakker

AGU Sprint  klassement

  1. Meike Uiterlijk Winkel
  2. Cloe Hosking
  3. Riejanne Markus

Strijdlustigste renster

  1. Ester van Veen

Pech premie

  1. Judith Bloem

 

Met vriendelijke groet,

Namens de organisatie,

Piet de Ridder
Koersdirecteur

Luba deelt zaterdag zonnebrillen uit!

Ook Luba hoofdsponsor van de Luba Ladies Classic rekent op mooi weer. Om al het publiek met het zonnetje in het gezicht de wedstrijd goed te kunnen volgen zal door medewerkers van Luba uitzendbureau, zonnebrillen met logo worden uitgedeeld

 

Golden Tulip Noordwijk Beach

Onze gastheer Michael van Rhijn zal morgen ervoor zorgen dat de gehele organisatie, Sponsor gasten, Renners, Politie begeleiding korps en andere aanwezigen een mooie dag gaan beleven. Maar ook als publiek kunt u op de terrassen plek nemen om wat heerlijks uit de keuken te nuttigen!

“OOG VOOR DETAIL ALS GASTHEER”

Al tijdens de opbouw van ons evenement zal Michael ons voorzien van een heerlijke lunch, tijdens de voorbesprekingen  koffie, thee en water. Uiteraard onze Sponsor gasten mogen een heerlijke drankje nuttigen. Maar ook zeker heel belangrijk (na finish van de koers), willen wij met onze vrijwilligers en sponsoren heerlijk napraten onder een hapje en een drankje. Want zonder hen kunnen we dit niet doen.

Namens de organisatie zijn we dan ook de Hotel Golden Tulip Noordwijk Beach heel dankbaar dat wij weer gebruik mogen maken van hun gelegenheid en goede service activiteiten.

X
NL EN FR DE IT ES