Uitgelicht: LVIV Women Cycling Team

28 mei 2022

Aan de start bij de Luba Ladies Classic Noordwijk

Noordwijk: “Sport verbind” en in deze lastige en zware tijden zijn LVIV Women Cycling Team noodgedwongen om langer in Europa te blijven tijdens oorlogstijd. Het team heeft haar thuis basis in ons naburige land België. Natuurlijk vinden wij het bijzonder om een UCI womens team uit Ukraine te laten vertegenwoordigen in ons starters veld. Wij hopen dat het publiek aan het Noordwijkse boulevard en rondom de route de dames hard toejuichten bij de doorkomsten.

Wij hebben veel contact gehad met Vanessa Pittevils, zie doet alle team administraties en inschrijvingen. en wij mochten haar kort interviewen:

 • Hoe hebben jullie LLC gevonden?
  Vanessa: Wij hebben de Luba Ladies Classic Noordwijk gevonden door op KNWU kalender te zoeken om rensters te laten koersen;
 • Waarom willen jullie meedoen?
  Vanessa: Team is van LVIV uit Ukraine en wij sturen nu team vanuit Leuven en Wilrijk in België om rensters mogelijkheid te geven te koersen. 
 • Hoe is jullie team opgebouwd ?|
  Vanessa: Rensters uit Ukraine , Polen , Zweden , Finland , New Zealand, België , Ukraiene, zij koersen op de weg maar  ook baan(piste) en daarom ook andere rensters om overal te starten , rensters willen zich tonen aan publiek .
 • Welke wedstrijdje gaan jullie nog meer rijden in NL?
  Vanessa: We hopen in  de Luba Ladies Classic  rensters na o.a. omloop der Kempen en Veenendaal klaar te maken voor de Nationale kampioenschappen.

Namens de organisatie wensen wij het team een geweldige wedstrijd en ervaring toe.

LVIV Women Cycling Team