Wielrenster Amy Pieters ruim een maand na vreselijk ongeval nog steeds niet bij bewustzijn

29 januari 2022

29 januari 2022

Amy Pieters is nog steeds niet bij kennis. De Nederlandse wielrenster kwam in Spanje bij een training ruim een maand geleden vreselijk ten val. Ze raakte buiten bewustzijn en in een ziekenhuis in Alicante werd ze onderzocht en in coma gehouden. Nadat ze werd overgebracht naar Nederland is ze nog steeds niet ontwaakt uit de coma.

De gezondheidssituatie van Amy Pieters is al weken onveranderd. Foto: Getty Images

Ze ademt inmiddels wel zelfstandig, maar is na ruim een maand dus nog steeds niet bij kennis.


‘Weinig verandering te melden’
Dat meldt haar ploeg SD Worx, die vrijdag een nieuwe verklaring over de gezondheidstoestand van de 30-jarige Pieters naar buiten bracht. “De familie Pieters krijgt veel vragen over de huidige stand van zaken, maar er is vooralsnog weinig verandering te melden over de situatie, die door de familie als onzeker wordt ervaren.”


De 30-jarige Pieters kwam op 23 december ten val tijdens een wegtraining van de nationale baanploeg, in de buurt van het Spaanse Calpe. Ze verloor daarbij het bewustzijn. In het ziekenhuis van Alicante onderging ze een schedeloperatie, waarmee artsen de druk in haar hoofd wegnamen die was ontstaan door de val. Op 5 januari werd ze vervoerd naar Nederland.


De organisatie van Luba Ladies Classic Noordwijk leeft erg mee, Amy is al jaren deelneemster van de Luba Ladies classic en hopen op een spoedig herstel.

(info: sportnieuws.nl)