DE 40e WIELERDAG VAN ZOETERWOUDE

Zondag is het zover, dan is de 40e editie van de Wielerdag Zoeterwoude. Dit jaar wordt een speciale editie met een mooi programma.
Vroeger had elk dorp zijn eigen Wielerwedstrijd, maar helaas zijn deze evenementen met uitsterven bedreigd. Gelukkig is er een klein dorpje dat hardnekkig stand houdt en elk jaar een mooie wielerevenement neer zet.

De dag gaat gebruikelijk van start met nieuwelingen met daarna de “Ready2Race Dikke Banden Race van Team Jumbo-Visma” voor de lokale jeugd, gevolgd door de amateurs. De dag wordt afgesloten door  “Sportieve Dorpelingen”, een mengelmoes van lokale fietsers die 27 rondjes hun uiterste best doen voor het thuispubliek en samen de basis vormen voor nieuw wielertalent.

Extra event ter ere van het jubileum: Aan het einde zijn de Zoeterwoudse ringsteek kampioenschappen met mooie prijzen. Ook zijn er funbikes waar iedereen gratis mee kan fietsen.

De Zoeterwoudse wielerdag is aangesloten bij LRTV Swift, onder licentie van het KNWU en georganiseerd door vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor weer een prachtige dag in de regio! Iedereen is welkom om deel te nemen aan dit evenement.

=======================

Zondag 18 Juni (Vaderdag) Zoeterwoude Dorp. Start/finish op de Schenkelweg.
11:00 nieuwelingen
12:30 Grutrondes in verschillende leeftijden
14:00 Amateurs
15:45 Burgerronde, inwoners van Zoeterwoude & Stompwijk
17:15 Open Zoeterwoudse Ringsteekkamioenschappen

X